CompactFit: Terveet ranteet ja kyynärvarret

Lukuaika: 2 minuuttia


Terveet ranteet ja kyynärvarret

Toimintakykyinen keho

Jukka Rajalan opeilla vahvistat ranteita ja kyynärvarsia, sekä pääset eroon ikävistä rasitusvammoista ja muun muassa toimistotyöskentelystä johtuvista kipuiluista!

Terveet ranteet ja vahvat kyynärvarret

Jos kärsit jatkuvista ranteiden ja / tai kyynärvarsien kivuista, näillä päivittäisillä harjoitteilla voit päästä vaivoista eroon muutamassa viikossa, joskus jo muutamassa päivässä!

Passiivinen tekeminen ja ylikuormittaminen johtaa loppujen lopuksi samaan

Moni kamppailee päivittäin ranteiden ja kyynärvarsien erilaisten kipuilujen kanssa. Ei ole oikeastaan väliä onko toimistotyöläinen, raskaan työn raataja, tai kilpaurheilija, kädet alkavat oireilla ellei niitä huolla ja vahvista! Syyt oireisiin saattavat vaihdella riippuen siitä kuormittuuko yläraajat todella paljon, vai johtuuko kivut ja jumit enemmänkin vähäisestä liikkeestä. Ratkaisu on kuitenkin molempiin sama – palauttaa kudosten toimintakyky monipuolisella liikkeellä, jossa osa harjoitteista ovat pehmeitä ja voitelevia, osa puolestaan hallintaa ja voimaa kehittäviä.

Päivittäin – vähän kerrallaan – määrätietoisesti

Meillä ihmisillä on paha tapa ylikorostaa yksittäisen harjoituksen merkitystä, jolloin arjen pienet teot oman hyvinvoinnin eteen jää liian helposti tekemättä. Sillä mitä teet määrätietoisesti, vähän kerrallaan (jotta keskittyminen pysyisi korkeana ja ylirasituksilta vältyttäisiin), mutta pitkässä juoksussa paljon, vaikuttaa paljon enemmän hyvinvointiisi ja toimintakykyysi, kuin yksikään yksittäinen kova harjoitus. Jo yksi minuutti on paljon, kun sen tekee useasti päivässä, päivittäin, kuukaudesta toiseen!

Toimintakyky ennen muita tavoitteita

Rakastan harjoitella käsilläseisontaa ja muita taitoa, jotka haastavat minua henkisesti, sekä fyysisesti. Tärkein tehtäväni on kuitenkin pitää keho elinvoimaisena ja mikäli annan muiden asioiden harjoitelussa (ja myös arjessa) nousta oman toimintakykyni yläpuolelle, kasvatan riskiä erilaisille loukkaantumisille ja rasitusvammoille, joista tulee nopeasti este kaikkien niiden rakkaiden asioiden toteuttamiselle. Itsensä rääkkääminen ja ”kivun läpi treenaaminen” ei ole tie menestykseen. Vahva ymmärrys perusteista ja niiden arvostaminen, sekä niiden kautta syntyvä parempi toimintakyky ovat tie terveyteen!

Alta löydät videon, joka on opetusmateriaalia Toimintakykyinen keho -verkkovalmennuksestani. Saat sen nyt vapaaseen käyttöön ja olen varma, että jos alat toteuttaa videolla opettamiani harjoitteita pienissä määrissä päivittäin, tulet huomaamaan huikean eron nykytilanteeseesi!

Nautinnollisia ”rannejumppia”! 🙂

Toimintakykyisin terveisin,

Jukka Rajala

LÄHDE MUKAAN VALMENNUKSEEN!

Toimintakykyinen keho

Keskustele artikkelista keskustelupalstalla

Jaa